Poseidon tutorial hallgatóknak

 

A tanszéki kapcsolattartó felület elérhetősége:

 

https://www.ara.bme.hu/poseidon/

 

 

Minden hallgató alapértelmezés szerint a neptun kódjával jeletkezhet be ezen az oldalon, mégpedig úgy, hogy a felhasználónév a neptun kód csupa kisbetűvel, míg a jelszó a neptun kód csupa nagybetűvel (pl.: a1b2c3 ill. A1B2C3):

 

 

Belépés után az alábbihoz hasonló kép fogad:

 

 

Itt vannak feltüntetve a bejelentkezett hallgató által látható kurzusok, jelen esetben a GEÁTAG01. A jelzett feliratra kattintva a kurzusoldalra lehet jutni:

 

 

A kép bal oldalán lila színnel van jelölve a „Pontok” ill. a „Profil” menü. Az első bejelentkezésnél mindenkinek erősen ajánlott megváltoztatni a jelszavát ill. az emailcímét, amit a „Profil” menüre klikkelve tud megtenni:

 

 

 

 

A kép módosítása természetesen nem kötelező, az emailcímé sem, de ez utóbbira célszerű olyat megadni, ami rendszeresen ellenőrizve van. A profilmódosítás után a bal felső sarokban levő tárgykódra klikkelve lehet visszajutni a tárgy főoldalára:

 

 

A baloldalon, a „Pontok” menüre klikkelve lehet megnézni az eddigi zárthelyik, jegyzőkönyvek, stb. eredményét:

 

 

A tárgy főoldalára visszajutni itt is a bal felső sarokban levő tárgykódra klikkelve lehet:

 

 

Középen alul, zöld kerettel jelölve látható a tárgy heti beosztásához tartozó tananyag, jelen esetben az Áramlástan tankönyv egyes fejezetei. Ezen kívül egyéb anyagok is szerepelhetnek itt, pl. pluszinformáció, kvízkérdések bónuszpontokért, letölthető segédanyagok, stb.

 

Középen felül láthatóak a zárthelyik ill. a leadandó feladatok: a jegyzőkönyv és a prezentáció. A zárthelyikre klikkelve részletesebb információt kaphatunk róla. A lényeg azonban a két feltöltés. A „Mérési jegyzőkönyv feltöltése” menüre klikkelve az alábbi oldal jön elő:

 

 

Itt a jobb felső sarokban lesz látható az utolsó feltöltés időpontja. Fent középen látható a feladat részletes leírása, alatta az oktató által adott visszajelzés, és a visszajelzés bejegyzésének dátuma. A feltöltött dokumentum(ok) baloldalt középen látható(k), amíg az oktató nem ad visszajelzést, addig még törölni is lehet. Az oktatói visszajelzés bejegyzése után azonban már csak új dokumentum feltöltésével lehet korrigálni az előző verzió hibáit.

 

A prezentáció feltöltése hasonlóan néz ki:

 

 

Itt is, amíg az oktató nem ad visszajelzést, addig felül lehet írni egy új állomány feltöltésével.

 

Természetesen a leírtakon kívül még számos más lehetőség van ezen a felületen az interakcióra, de mivel véleményem szerint ez a rendszer eléggé intuitív, ezért azok leírását későbbre hagyom, ha igény mutatkozik rá. Addig is, ha valakinek kérdése van, nyugodtan fordulhat hozzám, akár ezen a felületen keresztül:

 

 

 

 

Vagy pedig emailen: szente@ara.bme.hu