Ae épület

Áramlástan Tanszék
Gépészmérnöki Kar
Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem /BME/

Tanszékvezetõ:

Dr. Vad János, egyetemi tanár

Postacím:

1111 Budapest, Bertalan Lajos u. 4-6. /BME-AE épület/

Telefon:

/+36-1/ 463-4072 /+Mûegyetemi telefonkönyv/

Fax:

/+36-1/ 463-3464

E-mail: lásd a Munkatársak oldalon!

Honlap:

http://www.ara.bme.hu

Az "Ae" épület elnevezés az Áramlástan Tanszék elõdjére, az 1930-as években alapított Aerodinamikai Intézet névre utal.

A Tanszék bejárata a Mûegyetem rakpart felõl egyirányú Bertalan Lajos utca felé nyílik. A bejárat elõtt balra látható a 2002. november 11-én felavatott Gruber-szobor, amely az 1972-ben elhunyt Gruber József (tanszékvezetõ, dékán, rektor) tiszteletére készült. Képek a Gruber-szobor felavatásáról itt találhatóak.

 Gruber József szobor

Hogyan lehet az Áramlástan Tanszéket megközelíteni?

Budapesti tömegközlekedéssel:
Az ajánlott legközelebbi villamos megálló: "Bertalan Lajos utca" (a Bartók Béla úton):
Villamos 18, 19, 47, 49: Bertalan Lajos utcai megálló (Bartók Béla úton, a Gellért tér és Móricz Zs. körtér közötti megállótól, gyalog kb 500 méterre a Duna felé)
Egyéb:
Villamos 4, 6
: Petõfi híd, budai hídfõ (Goldmann György téren keresztül és a Mûegyetem déli részén át)
Busz 12: Petõfi híd, budai hídfõ (Goldmann György téren keresztül a Mûegyetem déli részén át)
Busz 7, 7A, 86: Szent Gellért tér (Szabadság híd, budai hídfõ, a Mûegyetemen északi kertjén keresztül)

A pályaudvarokról:
Déli pu.: A 18-as villamossal a Bertalan Lajos utcai megállóig (Bartók Béla úton, a Gellért tér és Móricz Zs. körtér közötti megálló, innen kb. 500 méterre gyalog a Bertalan Lajos utca jobb oldalán, AE épület, most már az elõtte álló Gruber-szoborról is felismerhetõ)
Kelenföldi pu.: A 19 és 49 villamossal a Bertalan Lajos utcai megállóig (Bartók Béla úton, a Gellért tér és Móricz Zs. körtér közötti megálló, innen kb. 500 méterre gyalog a Bertalan Lajos utca jobb oldalán, AE épület)
Keleti pu.: A piros metróval a Blaha Lujza térig, majd a 4-es vagy 6-os villamossal Petõfi híd, budai hídfõig; vagy kék 7, 7A busszal a Szent Gellért térig, majd gyalog a Mûegyetemen keresztül, vagy a Mûegyetem rakparton a Bertalan Lajos utcáig.
Nyugati pu.: A 4-es vagy 6-os villamossal Petõfi híd, budai hídfõig (Goldmann György téren keresztül és a Mûegyetem déli részén át) az AE épületig.

A repülõtérrõl:
Ferihegyi repülõtér: A 93-as busszal Kõbánya-Kispest metróállomásig, onnan a kék metróval a Ferenc körútig, majd 4-es vagy 6-os villamossal Petõfi híd, budai hídfõig.

Az autópályákról gépjármûvel:
M1 (E60, E75), M7 (E71): M1-M7 - Budaörsi út - Nagyszõlõs u. - Bocskai út - Október 23. u. - Irinyi József u. - Mûegyetem rakpart - Bertalan Lajos utca
M3 (E71): M3 - Hungária körút - Könyves Kálmán körút - Lágymányosi híd - Pázmány Péter sétány - Mûegyetem rakpart - Bertalan Lajos utca
M5 (E75): M5 - Nagykõrösi út - Gyáli út - Könyves Kálmán körút - Lágymányosi híd - Pázmány Péter sétány - Mûegyetem rakpart - Bertalan Lajos utca
A Mûegyetem rakparton már ajánlott parkolóhelyet keresni (ingyenes)! A Bertalan Lajos utca a rakpart (Duna) felõl egyirányú! (A Tanszék elõtti utcarész a Stoczek utca kereszteződésig ingyenes, de ezért általában nincs szabad hely). Áruszállításhoz teherautóknak helyet foglalunk a tanszék előtt, ha szükséges.

Áramlástan Tanszék BME

BME térkép: Áramlástan Tanszék az AE épületben található! Bejárat a Bertalan Lajos utca felõl!

BME AE épület - ÁRAMLÁSTAN TANSZÉK Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ÁRAMLÁSTAN TANSZÉK - AE épület Bertalan Lajos utca Mûegyetem rakpart "K" Központi épület BME Központi Könyvtár és OMIKK BEJÁRAT: Bertalan lajos utca felõl! vagy az Egry József utcai kapu felõl gyalog Bejárat a Bertalan Lajos utca felõl!